Quares Wonen's blog

Wat iedere verhuurder moet weten over (nieuwe) energieregels

Tien jaar na de invoering van de EPB-wetgeving is de energieprestatie van een woning behoorlijk gaan wegen op zowel verkoop als verhuur. Een pak regels heeft een impact op het rendement. Uitkijken is het vooral naar de combinatie van de nieuwe totaalrenovatiebonus (vanaf 2017) met de zopas ingevoerde vermindering van de onroerende voorheffing voor energiezuinige renovaties.Read more »

Wat als je huurder niet betaalt?

Tal van verhuurders worden geconfronteerd met een huurder die niet of slecht betaalt. Heel vervelend, zeker indien je als verhuurder rekent op die huurinkomsten om andere rekeningen te betalen. Maar welke stappen kan je als verhuurder ondernemen bij wanbetaling?

Vrederechter heeft laatste oordeel

Een van de verplichtingen als huurder is het tijdig en correct betalen van de huurprijs aan de verhuurder. Doet hij dit niet, dan begaat hij een contractuele wanprestatie. In dat geval kan je als verhuurder om een ontbinding van de huurovereenkomst vragen bij de vrederechter.Read more »

Nieuwe mandaten voor verkoop nieuwbouwprojecten

Quares is trots u te melden dat zij door verschillende projectontwikkelaars gemandateerd werd om hen bij te staan in de verkoop/verhuur van verschillende (nieuwbouw)projecten en dit zowel in Sint Niklaas, Mechelen als Antwerpen. Voor deze projecten fungeerde Quares ook als aanspreekpunt op vlak van prijszetting, rendabiliteitsberekening en marketing.

Hof Van York te MechelenDe Dromerij te MechelenZuiders Dok III te AntwerpenBaronjoostensstraat te Antwerpen en De Schilden te Antwerpen.

 

Pop-up stores krijgen speciaal huurregime

Het Vlaams Parlement heeft een nieuw decreet rond pop-up stores goedgekeurd. Het decreet introduceert een bijzonder huurregime voor handelsverhuringen met een duurtijd van maximaal één jaar. Doel is om een rechtszeker kader te bieden dat eigenaars garandeert dat het contract niet kan worden geherkwalificeerd als handelshuurovereenkomst.

Het decreet wordt nu overgezonden aan de Vlaamse regering voor bekrachtiging en zal vervolgens in het Staatsblad verschijnen. Het treedt in werking op de eerste dag van de tweede maand na publicatie.Read more »

Vlaming krijgt maar niet genoeg van steeds duurdere woningen

De Vlaming telde in 2015 nog eens 7.000 euro meer neer dan een jaar eerder voor het kopen van een woning. Ondanks de lagere woonbonus waren er 5 procent meer transacties.

Begin 2015 werd in Vlaanderen de minder interessante woonbonus ingevoerd. Algemeen ging men er toen van uit dat de transacties zouden terugvallen en er niet meer dan een stabilisatie van de prijzen in zat. Vlaanderen zou niet langer de trekker van de Belgische residentiële vastgoedmarkt zijn. Uit de notarisbarometer blijkt net het tegendeel. Precies de sterke prestatie van Vlaanderen maakt dat de Belgische woningmarkt over 2015 kan uitpakken met stijgende volumes en stevige stabiele woningprijzen.Read more »

Quares innoveert - 24u/24u toegang tot uw persoonlijk dossier

Als vastgoedexpert zijn we ons bewust dat u ten allen tijden de stand van zaken in uw verkoopdossier wil kennen. Daarom zijn we trots u vanaf heden toegang te kunnen geven tot uw persoonlijk dossier, 24u op 24u, 7 dagen op 7. U krijgt in één oogopslag o.a. een overzicht van de gestelde acties omtrent uw vastgoed, wanneer bezoeken voorzien zijn en de replieken die uw persoonlijke makelaar mocht ontvangen van de kandidaat-kopers.

Tot slot willen wij u nog meegeven dat Quares kortelings haar slogan gewijzigd heeft, dit evenwel zonder haar visie te wijzigen. We wensen ons nog meer te focussen op een kwalitatieve en innovatieve dienstverlening waar de klant centraal staat. Mede door de implementatie van bovenvermelde service, gaat Quares steeds voor de “Innovation in Real Estate”.Read more »

Huizenhoog rendement

Menigeen heeft de voorbije jaren op de beurs een stevige schrik gepakt. Is investeren in vastgoed misschien een waardig alternatief? "De huurdersmarkt wordt groter en kunnen we niet aan de overheid overlaten." 

Je bent jong en je hebt wat. Er staat spaargeld op je rekening en het is tijd om te investeren. Van thuis uit heb je geleerd dat een appartement kopen en verder verhuren een goed idee is. De beurzen lijken immers niet per se de meest stabiele belegging en een spaarboekje levert ook geen cent op.Read more »

Wij zijn op citytrip want ... onze woning werd verkocht!

Bij de eerste kennismaking met Quares hadden we onmiddellijk een goed gevoel en na de gratis schatting werd onze woning ook heel snel verkocht.

Wij hoeven ons ondertussen geen zorgen te maken aangezien onze persoonlijke makelaar alles opvolgt van A tot Z.

Groetjes,

 

Familie Peeters

P.S. Wil jij ook je woning snel verkopen? Contacteer ons vandaag nog!

Brochure Zuiders Dok III

Aangenaam wonen in een trendy omgeving ... Deze aangename buurt te Antwerpen bruist van de gezellige restaurants en bars. Hier kan je ‘s avonds nog gezellig nagenieten op een terrasje. De appartementen liggen op een boogscheut van het Museum van Schone Kunsten, het MuHka, de Scheldekaaien, etc. Er is voor ieder wat wils. De Grote Markt, de Groenplaats en de Meir bevinden zich allemaal op wandelafstand van het project.

Lees de prachtige brochure of ontdek snel de beschikbare units en maak een afspraak voor een persoonlijke rondleiding!

INNOVATION IN REAL ESTATE
Copyright © 2014 Quares | SitemapDisclaimer